CE markering

Wat is dit?

CE staat voor Conformitée Européenne, wat letterlijk vertaald, betekent "Europese Conformiteit".

Het CE merk is een "paspoort" voor de EEA (European Economic Area) en geeft aan dat een product beantwoordt aan de eisen van de Europese richtlijn.

Voor bouwproducten geldt de Europese richtlijn van Construction Products Directive (89/106/EEC). De CPD identificeert de hoofdzakelijke vereisten voor producten (en totale projecten) zoals:

  • Mechanische weerstand en stabiliteit
  • Veiligheid in geval van brand
  • Hygiëne, gezondhied en milieu
  • Veiligheid in gebruik
  • Bescherming tegen geluid
  • Energiebesparing en warmteretentie

Hoe systeemplafonds getest moeten worden en hoe de prestatie gecommuniceerd moeten worden, is gedefinieerd in een nieuwe norm, die gepubliceerd is in de "Official Journal": EN 13964 Systeem plafonds - Vereisten en Test Methoden.

Wat betekent dat?

Ons Quality line aanbod voldoet aan het hoogste niveau van de Europese norm: Systeem 1: en staat onder toezicht van een Europese aangemelde instantie. Deze norm bepaalt hoe de plafondcomponenten moeten worden getest aan de essentiële eisen om een prestatie classificatie te bepalen. Het bepaalt ook hoe de fabricant ervoor moet zorgen dat zijn producten dit niveau van prestatie in de toekomst behouden.

Sinds 1 januari 2006 is het vereist dat alle systemplafonds en bijbehorende ophangsystemen (in de scope of EN 13964) het CE keurmerk dragen en de daarbij behorende benodigdheden testinformatie. Sinds 1 juli 2007 kunnen materialen zonder CE keurmerk niet meer worden verkocht in de EEA.